Consolidated accounts 2016/2017 (IFRS standards) - a good financial period

Toulouse, IGE+XAO Group announces:

Consolidated accounts for 2016/2017 (in IFRS norms).

2016/2017: a good financial period

Turnover: + 4.7%

Operating income: + 8.1%

Operating margin: 27%

IGE XAO Consolidated accounts 2016 2017

Over the 2016/2017 financial period, turnover for the IGE+XAO Group is up 4.7%. This growth is accompanied by a substantial change in profitability with operating income reaching 7,945,550 euros, which is a margin of 27%**, and total consolidated net income of 5,857,121 euros bring the net margin to 19.9%***. This change is remarkable all the more so in that it is taking place in a downward context of 25.6% in the amount of the Research Tax Credit.

With regards to Research and Development, activity was dynamic with particular efforts on software for the design and manufacture of electrical cabinets in 3D, maintenance and troubleshooting on the Cloud and advanced management of electrical equipment catalogues.

Over the beginning of the current financial period and in line with the last two quarters of 2016/2017 financial period, IGE+XAO is observing a favourable change in the activity which should continue on the 1st quarter bringing more than 10% growth. Loyal to its economic model, this good trend will be accompanied by a high level of profitability.

*     The consolidated financial statements were approved by the Board of Directors on 25 October 2017 and will be submitted for approval to the Annual Shareholders' Meeting.

**    Operational margin: operating income / turnover

***   Net margin: net income / turnover

Już prawie 31 lat grupa IGE+XAO tworzy, produkuje, sprzedaje jak również rozwija serwis w zakresie oprogramowania typu CAD, zarządzania cyklem życia produktów "Product Lifecycle Management" (PLM) oraz symulacji dedykowanej inżynierii elektrycznej. Oprogramowania te zostały stworzone w celu wspomagania projektowania oraz utrzymywania wszelkiego rodzaju instalacji elektrycznych. Ten typ oprogramowania nazywany jest „Electrical CAD/PLM/Simulation”. IGE+XAO stworzyło gamę programów typu CAD/PLM/Simulation dla automatyków i elektryków, przeznaczoną dla wszystkich sektorów przemysłu. IGE+XAO zatrudnia 390 osoby w 33 oddziałach zlokalizowanych w 22 krajach oraz szczyci się dostarczeniem ponad 88600 licencji w świecie. IGE+XAO jest standardem w swojej dziedzinie.