Sepetiniz
boş

2013/2014 ilk yarı konsolide mali tabloları (IFRS normunda). (1 Ağustos 2013 - 31 Ocak 2014 periyodu).

Toulouse, 27 Mart 2014, IGE+XAO Grup duyurur:

cp-tr-april-2014

2013/2014 finansal periyodunun ilk yarisi sonunda, IGE+XAO Grup için konsolide ciro geçen yilki 11 812 132 Avroluk ciroya karsilik bu yilki 12 570 465 Avroluk ciroyla %6,4 oraninda artis göstermistir. Ticari aktivite, Fransa’da oldugu kadar dis ülkelerdeki büyük müsterilerin iyi momentumundan da artmistir. Teknik bakis açisindan, periyod ; SEE Electrical ‘in (KOBI’ler için Bilgisayar Destekli Elektrik Tasarim yazilimi) yeni versiyonu V7R2’nin ve IGE+XAO yazilimlari içinden direk olarak elektrik ekipman kataloklari indirebilmeyi ve kullanabilmeyi saglayan yeni hizmet SEE Web Catalogue ‘un lansmanlari ile yogundu.

Cirodaki olumlu degisime, Grup karliliginda keskin bir ilerlemeyi saglayan isletme giderlerindeki (+% 2,6) iyi kontrol de eslik etti. Böylece net kar %13,5‘luk bir artisla 2.568.713 Avro olurken, faaliyet kari, geçen yilin ilk yarisina kiyasla %16,5‘luk keskin bir artisla 3.473.485 Avro’ya ulasti. Sonuçta firmanin karlilik oranlari büyük ölçüde 2,4 puanlik artisla %27,6’ya ulasan faaliyet kari ve %20,4 ile %20 barajini asan net karla beraber artiyor.

Finansal bakis açisindan IGE+XAO, 31 Ocak 2014 tarihine kadar neredeyse hiç banka borcu olmadan ve hemen hemen cirosuna denk 26 Milyon Avroluk bir nakit akisiyla güçlendi.

Grup, sonuçlariyla desteklenmis olan saglam prensipleriyle yüksek karliligini korurken, sürdürülebilir organik gelisimini, dis büyüme için firsatlarla birlestirerek devam ettirmek niyetindedir

• Ciroya göre faaliyet kari
  • Ciroya göre net kar

Not: Yariyil finansal sonuçlari 31 Ocak 2014’deki sinirli denetçi raporlarindan derlenmis ve 24 Mart 2014’de yönetim kurulu tarafindan onaylanmistir.

ETKINLIK

7-1 Nisan 2014 tarihleri arasindaki uluslararasi endüstri fuari Hannover Ticari Fuarinda, IGE+XAO ve tüm subeleri Hol 7 F12’de yer alan 160 m2’lik standlarin’da Grup’un yeni ürün ve hizmetlerini sunacaktir.

IGE+XAO hakkında:

30 yıldan uzun bir süredir IGE+XAO Grubu, Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) ve Ürün Yaşamçevrimi Yönetimi (PLM) alanlarında tasarım yapan, üreten, satan ve bakımını üstlenen bir yazılım yayınlayıcısı olmuştur. Bu yazılımlar herhangi bir projenin elektriksel bölümünün tasarlanması ve bakımının sürdürülmesinde üreticilere yardım amaçlı tasarlanmıştır. Bu tipteki CAD/PLM/Simülasyon yazılımları Elektrik CAD/PLM/Simülasyon olarak bilinir. IGE+XAO tüm üreticiler için hem bağımsız bir bilgisayarda hem de şirket ağında çalışabilen biz dizi Elektrik CAD yazılımı geliştirmiştir. IGE+XAO Grubu, tüm dünyada 32 farklı konumda ve 21 ülkede yerleşik 390 çalışana ve 86.000 lisansa sahiptir. IGE+XAO kendi alanında bir referans’ tır. Daha fazla bilgi için www.ige-xao.com sitesini ziyaret edin.

IGE+XAO Contacts:
Analysts/ Investors: Alain Di Crescenzo (Chairman of the Group): +33 (0)5 62 74 36 36
IGE+XAO Group, 16 boulevard Deodat de Severac - CS 90 312 - 31 773 COLOMIERS CEDEX
Phone: +33 (0)5 62 74 36 36 - Fax : +33 (0)5 62 74 36 37
Site Web: www.ige-xao.com
Listed on Euronext Paris- NYSE Euronext - Indice CAC Mid & Small® - ISIN FR 0000030827

Press Contact:
Christian Colin : +33 (0) 5 62 74 36 36