2013/2014 ilk yarı konsolide mali tabloları (IFRS normunda). (1 Ağustos 2013 - 31 Ocak 2014 periyodu).

Toulouse, 27 Mart 2014, IGE+XAO Grup duyurur:

cp-tr-april-2014

2013/2014 finansal periyodunun ilk yarisi sonunda, IGE+XAO Grup için konsolide ciro geçen yilki 11 812 132 Avroluk ciroya karsilik bu yilki 12 570 465 Avroluk ciroyla %6,4 oraninda artis göstermistir. Ticari aktivite, Fransa’da oldugu kadar dis ülkelerdeki büyük müsterilerin iyi momentumundan da artmistir. Teknik bakis açisindan, periyod ; SEE Electrical ‘in (KOBI’ler için Bilgisayar Destekli Elektrik Tasarim yazilimi) yeni versiyonu V7R2’nin ve IGE+XAO yazilimlari içinden direk olarak elektrik ekipman kataloklari indirebilmeyi ve kullanabilmeyi saglayan yeni hizmet SEE Web Catalogue ‘un lansmanlari ile yogundu.

Cirodaki olumlu degisime, Grup karliliginda keskin bir ilerlemeyi saglayan isletme giderlerindeki (+% 2,6) iyi kontrol de eslik etti. Böylece net kar %13,5‘luk bir artisla 2.568.713 Avro olurken, faaliyet kari, geçen yilin ilk yarisina kiyasla %16,5‘luk keskin bir artisla 3.473.485 Avro’ya ulasti. Sonuçta firmanin karlilik oranlari büyük ölçüde 2,4 puanlik artisla %27,6’ya ulasan faaliyet kari ve %20,4 ile %20 barajini asan net karla beraber artiyor.

Finansal bakis açisindan IGE+XAO, 31 Ocak 2014 tarihine kadar neredeyse hiç banka borcu olmadan ve hemen hemen cirosuna denk 26 Milyon Avroluk bir nakit akisiyla güçlendi.

Grup, sonuçlariyla desteklenmis olan saglam prensipleriyle yüksek karliligini korurken, sürdürülebilir organik gelisimini, dis büyüme için firsatlarla birlestirerek devam ettirmek niyetindedir

• Ciroya göre faaliyet kari
  • Ciroya göre net kar

Not: Yariyil finansal sonuçlari 31 Ocak 2014’deki sinirli denetçi raporlarindan derlenmis ve 24 Mart 2014’de yönetim kurulu tarafindan onaylanmistir.

ETKINLIK

7-1 Nisan 2014 tarihleri arasindaki uluslararasi endüstri fuari Hannover Ticari Fuarinda, IGE+XAO ve tüm subeleri Hol 7 F12’de yer alan 160 m2’lik standlarin’da Grup’un yeni ürün ve hizmetlerini sunacaktir.

Download PDF Electrical CAD