Sepetiniz
boş

IGE+XAO Grup, Prosyst’in sermayesinin %80’ini satın aldığını duyurdu.

Toulouse, 3 Nisan 2014

IGE+XAO Grup, Prosyst SAS’nin sermayesinin %80’lik payını satın aldığını duyurdu. Prosyst SAS endüstriyel proseslerin (imalat atölyeleri, makineler ve hatlar) tasarım, simülasyon, arıza tayini ve performansları  için yazılım paketleri geliştirmede uzman bir firmadır.

Lille, Valenciennes ve Tangiers’de lokasyonları olan Prosyst, özellikle otomobil, taşımacılık, çelik ve enerji sektörlerinde Fransa ve dışında yer alır.

Cirosunun %30’unu temsil eden Ar-Ge çalışmalarıyla Prosyst yenilikçilik ve araştırmada güçlü kapasitesiyle tanınır. Özellikle  i-TRANS rekabetçi kümelenmesi ve Valenciennes Üniversitesiyle bir çok girişimlere katılır.

2013 bitiminde, Prosyst, 18 kişilik ekibiyle %20 si yurtdışından gelen 1.4 Milyon Avro ciro yaptı. PSA Peugeot Citroën, Renault-Nissan, Bombardier Transport, ArcelorMittal, Siemens ve Schneider Electric ana müşterileri veya iş ortaklarıdır.

PSA Peugeot Citroën Grup’un Otomasyon ve Dağıtım Direktörü Patrick Sudan bu ticari işlemi hoş karşılıyor: “komple ve yüksek performanslı çözüm getiren, tüm dünyadaki imalat ekipmanlarımızın geliştirilmesinde gözle görülür zaman, kalite ve verimlilik  kazançları getirmekle eş anlamlı...”

Bu şirket alımı sayesinde, IGE+XAO bilgisayarla entegre imalat sektörlerindeki (otomasyon,imalat zincirleri ve makineler, vs...) çözümlerini genişletiyor ve geleceğin fabrikası ve dijital fabrika gibi yüksek katma değerli alanlardaki iddiasını sürdürüyor. Grup şimdi, fonksiyonel tasarımdan otomatik hatların bakımına, elektriksel tasarıma , otomat programlamaya, simülasyona ve devreye almaya kadar geniş bir yelpazede eksiksiz ve eşsiz bir PLM (Product Lifecycle Management: Ürün Yaşamçevrimi Yönetimi) yazılımları sunabilmektedir.

Bu şirket alımı IGE+XAO’nun harici büyüme politikasının bir parçasıdır. Firma yüksek karlılığını korurken ileriye yönelik gelişme stratejisini Meksika ve Rusya’da iki yeni şube açılışıyla 2014 yılı boyunca devam ettirecektir.

Odil big

Simac

Odil SNCF

ETKİNLİK

7-11 Nisan 2014 tarihleri arasındaki uluslararası endüstri fuarı Hannover Ticari Fuarında, IGE+XAO ve tüm şubeleri Hol 7 F12’de yer alan 160 m2’lik standların’da Grup’un yeni ürün ve hizmetlerini sunacaktır.

IGE+XAO hakkında:

30 yıldan uzun bir süredir IGE+XAO Grubu, Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) ve Ürün Yaşamçevrimi Yönetimi (PLM) alanlarında tasarım yapan, üreten, satan ve bakımını üstlenen bir yazılım yayınlayıcısı olmuştur. Bu yazılımlar herhangi bir projenin elektriksel bölümünün tasarlanması ve bakımının sürdürülmesinde üreticilere yardım amaçlı tasarlanmıştır. Bu tipteki CAD/PLM/Simülasyon yazılımları Elektrik CAD/PLM/Simülasyon olarak bilinir. IGE+XAO tüm üreticiler için hem bağımsız bir bilgisayarda hem de şirket ağında çalışabilen biz dizi Elektrik CAD yazılımı geliştirmiştir. IGE+XAO Grubu, tüm dünyada 32 farklı konumda ve 21 ülkede yerleşik 390 çalışana ve 86.000 lisansa sahiptir. IGE+XAO kendi alanında bir referans’ tır. Daha fazla bilgi için www.ige-xao.com sitesini ziyaret edin.

IGE+XAO Contacts:
Analysts/ Investors: Alain Di Crescenzo (Chairman of the Group): +33 (0)5 62 74 36 36
IGE+XAO Group, 16 boulevard Deodat de Severac - CS 90 312 - 31 773 COLOMIERS CEDEX
Phone: +33 (0)5 62 74 36 36 - Fax : +33 (0)5 62 74 36 37
Site Web: www.ige-xao.com
Listed on Euronext Paris- NYSE Euronext - Indice CAC Mid & Small® - ISIN FR 0000030827

Press Contact:
Christian Colin : +33 (0) 5 62 74 36 36