IGE+XAO Grup, Prosyst’in sermayesinin %80’ini satın aldığını duyurdu.

Toulouse, 3 Nisan 2014

IGE+XAO Grup, Prosyst SAS’nin sermayesinin %80’lik payını satın aldığını duyurdu. Prosyst SAS endüstriyel proseslerin (imalat atölyeleri, makineler ve hatlar) tasarım, simülasyon, arıza tayini ve performansları  için yazılım paketleri geliştirmede uzman bir firmadır.

Lille, Valenciennes ve Tangiers’de lokasyonları olan Prosyst, özellikle otomobil, taşımacılık, çelik ve enerji sektörlerinde Fransa ve dışında yer alır.

Cirosunun %30’unu temsil eden Ar-Ge çalışmalarıyla Prosyst yenilikçilik ve araştırmada güçlü kapasitesiyle tanınır. Özellikle  i-TRANS rekabetçi kümelenmesi ve Valenciennes Üniversitesiyle bir çok girişimlere katılır.

2013 bitiminde, Prosyst, 18 kişilik ekibiyle %20 si yurtdışından gelen 1.4 Milyon Avro ciro yaptı. PSA Peugeot Citroën, Renault-Nissan, Bombardier Transport, ArcelorMittal, Siemens ve Schneider Electric ana müşterileri veya iş ortaklarıdır.

PSA Peugeot Citroën Grup’un Otomasyon ve Dağıtım Direktörü Patrick Sudan bu ticari işlemi hoş karşılıyor: “komple ve yüksek performanslı çözüm getiren, tüm dünyadaki imalat ekipmanlarımızın geliştirilmesinde gözle görülür zaman, kalite ve verimlilik  kazançları getirmekle eş anlamlı...”

Bu şirket alımı sayesinde, IGE+XAO bilgisayarla entegre imalat sektörlerindeki (otomasyon,imalat zincirleri ve makineler, vs...) çözümlerini genişletiyor ve geleceğin fabrikası ve dijital fabrika gibi yüksek katma değerli alanlardaki iddiasını sürdürüyor. Grup şimdi, fonksiyonel tasarımdan otomatik hatların bakımına, elektriksel tasarıma , otomat programlamaya, simülasyona ve devreye almaya kadar geniş bir yelpazede eksiksiz ve eşsiz bir PLM (Product Lifecycle Management: Ürün Yaşamçevrimi Yönetimi) yazılımları sunabilmektedir.

Bu şirket alımı IGE+XAO’nun harici büyüme politikasının bir parçasıdır. Firma yüksek karlılığını korurken ileriye yönelik gelişme stratejisini Meksika ve Rusya’da iki yeni şube açılışıyla 2014 yılı boyunca devam ettirecektir.

Odil big

Simac

Odil SNCF

ETKİNLİK

7-11 Nisan 2014 tarihleri arasındaki uluslararası endüstri fuarı Hannover Ticari Fuarında, IGE+XAO ve tüm şubeleri Hol 7 F12’de yer alan 160 m2’lik standların’da Grup’un yeni ürün ve hizmetlerini sunacaktır.

Download PDF Electrical CAD