Welkom Product › SEE Compodata
expert-alpi

SEE Compodata

Een innovatieve productconfigurator voor uw eigen e-Catalog

SEE COMPODATA

SEE COMPODATA:

Een krachtige productconfigurator voor e-Catalogi

 

Maak van uw e-Catalog een strategisch voordeel:

SEE COMPODATA is een softwarepakket die het mogelijk maakt om productconfiguraties samen te stellen van complexe en/of configureerbare producten tot een innovatieve e-Catalog.

 

online catalogue for multimedis - product configurator

 

Met SEE COMPODATA kunt u uw producten- en oplossingencatalogus op een dermate begrijpelijke manier presenteren zodat het een strategische concurrentievoordeel voor uw bedrijf wordt.  Door gebruik te maken van onze jarenlange ervaring in onderzoek en ontwikkeling van deze technologie, kunt u met SEE COMPODATA uw e-business vanuit een ander perspectief vastleggen en uw potentiële en sporadische klanten omzetten in vaste klanten.

 

Online catalogue for Leroy Somer - product configurator

 

De voordelen van onze configuratiesoftware SEE COMPODATA:

 • Ondersteun uw verkopers efficiënt in hun commerciële voorstellen en haal hierdoor een spectaculaire ROI.
 • Verminder de druk op uw R & D-afdeling door vooraf gevalideerde configuratie- en dimensioneringsbeperkingen in de e-Catalog te integreren.

 

 

Online catalogue for PRUDHOMME - product configurator

 

 

 • Geef uw klanten en prospects de mogelijkheid om hun oplossingen rechtstreeks aan te kunnen bieden en hen hiermee een toegevoegde waarde te bieden.
 • Verhoog uw omzet door zowel het aantal klanten als de omzet per klant te verhogen

 

 

Online catalogue for SALMSON - product configurator

De implementatie kan vrijwel onmiddellijk en vereist geen specifieke softwareontwikkeling of kennis binnen uw bedrijf.

Ons commitment is om u een stap voor te laten blijven!

 

Uitgangspunten voor het gebruik van SEE COMPODATA:

De SEE COMPODATA-oplossingen zijn het resultaat van een nieuwe aanpak die de ontwikkeling van krachtige configurators mogelijk maakt en die bijzonder gemakkelijk te implementeren en te onderhouden is.

In feite maakt SEE COMPODATA het mogelijk om de complexiteit in zijn verschillende vormen te beheren, door middel van eenvoudige parametrering, zonder enige programmering:

 • Complexiteit van assemblage of productie: het gebruikelijke doel van de meeste configurators op de markt (met name ERP-configurators);
 • Numerieke complexiteit: b.v. een tweedehands auto database: hoe er één uit te kiezen onder de 50.000 gesuggereerde?
 • Combinatiecomplexiteit: hoe kunnen miljarden combinaties (als gevolg van optie- en variantcombinaties) potentieel beheerd worden, terwijl ze enerzijds de gebruiker kan confronteren met bijvoorbeeld compatibiliteitsbeperkingen en aan de anderzijds dient te voorkomen dat hij in een impasse komt;
 • functionele en dimensionele complexiteit: hoe kies je een lening of een verzekering, of bijvoorbeeld op technisch vlak, een centrifugaalpomp, een trillingsdemper, een dynamische afdichting?
 • … en dat alles met alle verschillende vormen van complexiteit die willekeurig gecombineerd kunnen worden…

 

SEE COMPODATA beheert de meeste productgegevens extern, met behulp van geschikte tools (zoals spreadsheets): de parametrering maakt het mogelijk deze direct in kaart te brengen.

SEE COMPODATA bestaat globaal gezien uit:

 • een catalogusdatabase-generator,
 • twee catalogus / configurator-engines (Catalogusverkenner) waarmee de gegenereerde catalogus ook op zelfstandige pc’s en op internet kan worden gebruikt.

Deze software voor product configuratie heeft een modulaire structuur, afhankelijk van het probleem dat moet worden opgelost en de verwachte oplossing.

 

Een nieuwe benadering van een configurator:

De meeste configuratoren beheren configuratiebeperkingen in het selectiescenario. (ALS … DAN … ANDERS … type).

Met SEE COMPODATA maken configuratiebeperkingen deel uit van de productdefinitie: het selectiescenario kan dus worden gereduceerd tot een eenvoudige “comb” bestaande uit een lijst met selectiecriteria. Deze aanpak heeft verschillende voordelen:

 • Eenvoudige parametrering die configuratiebeperkingen integreert, onafhankelijk van elk selectiescenario,
 • Mogelijkheid om eenvoudig verschillende selectiescenario’s te definiëren die tot hetzelfde resultaat leiden, aangezien elk scenario eenvoudigweg  gedefinieerd wordt door een lijst met criteria, zoals bijvoorbeeld bij onze klant Salmson (een belangrijke producent van centrifugaalpompen):
  • Definiëren van een functioneel scenario (gebaseerd op de specificaties van het werkvlak (druk / flow),
  • Definiëren van een direct scenario (op basis van het onderdeelnummer),
  • Definiëren van een uitwisselingsscenario (een oude pomp vervangen door een gelijkwaardige nieuwe).

 

Demonstraties van een Productconfigurator:

Op de website van enkele van onze klanten, die hun e-catalogus gratis aanbieden (zie “Referenties”), zijn voorbeelden van SEE COMPODATA in werkelijkheid te bekijken.  Uiteraard kunt u ons ook om andere voorbeelden vragen!

 
SEE COMPODATA